Paulina Stolarska

Print Friendly, PDF & Email

Specjalizuję się w psychologii dziecka. W 2008 roku ukończyłam studia magisterskie na uczelni w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie, w tym samym roku uczestniczyłam w wielu szkoleniach oraz warsztatów organizowanych przez Fundację SYNAPSIS m.in na temat diety i zaburzeń psychosomatycznych u dzieci ze spektrum. Odbyłam staż w C.T. SOTIS, gdzie zdobyłam doświadczenie w pracy z dziećmi. W styczniu 2010r. ukończyłam trzy modułowe szkolenie ze Stosowana Analiza Zachowania w pracy terapeutycznej z osobami autystycznymi, uzyskując uprawnienia terapeutyczne z Polskiego Stowarzyszenia Terapii Behawioralnej. W marcu 2010r uzyskałam certyfikat Terapeuty Integracji Sensorycznej nadany przez Polskie Stowarzyszenie Terapeutów Integracji Sensorycznej w Warszawie. Od momentu ukończenia kursu SI, pracuje z dziećmi tą metodą. Doświadczenie zdobywałam w poradni psychologiczno-pedagogicznej „ROZWÓJ” oraz w trakcie stażu w Fundacji OKNO. Pracowałam również w przedszkolu integracyjnym na Mokotowie jako psycholog dziecięcy i terapeuta SI.  Obecnie prowadzę własną firmę PRACOWNIE ZMYSLOW na dolnym Mokotowie w Warszawie, współpracuję z C.T. SYNERGIS, oraz należę do zespołu terapeutów w Fundacji OKNO gdzie również prowadzę zajęcia z Integracji Sensorycznej.
Praca ta jest bardzo wdzięczna, daje mi dużo satysfakcji oraz radości i pozytywnie nakręca do dalszego działania – bo każdy maleńki kroczek, mojego podopiecznego jest wielkim szczęściem w mojej pracy.